Mental Fitness Studio
  home    Wanderlee Magyarország Kft. rólunk aktuális kapcsolat
Banner

Gyermeknevelési tanácsadás

Belső utazás

A gyermek fejlődésére a szülők jelenlétének és szeretetének van a legnagyobb hatása. Fontos, hogy szülőként, nevelőként tudjuk, hogyan jó szeretni a gyermeket és mik azok a viselkedések, amiket – bár szeretetnek szoktunk nevezni – érdemes megváltoztatnunk. A tanácsadás során válaszokat kaphatunk olyan kérdésekre, hogy miként kezelhetjük a dackorszakot, hogyan reagáljunk az engedetlenségre, a „hisztikre”, a füllentésekre. Meg kell tanulnunk, hogyan állítsunk a gyermek számára kereteket, szabályokat – azzal együtt, hogy a szeretet által folyamatosan erősítjük a gyermek önértékelését. A határozottság nem ellentéte a szeretetnek – sőt, a szeretetben tartás van és a lágy, becézgető dédelgetésnek csak akkor van helye, ha a gyermek biztonságban érzi magát. A biztonság pedig a jól kommunikált korlátok és szabályok között alakul ki.
A nehéz helyzetekben – mint valamelyik szülő hiánya, távolléte, vagy betegség, kórházi kezelés esetében különösen szükség van a támogatásra. A szeparációs szorongás megfelelő kompenzálása és kezelése nem könnyű – ilyenkor a tanácsadás sokat segíthet, mert saját felnőtti kétségbeesésünk és bizonytalanságunk csak átterjed és erősíti a gyermek félelmeit.
Nagy terület és sok megoldandó problémát jelent az óvodai és iskolai közösségbe történő illeszkedés és a tanulás is. Az iskolai teljesítményt nagyban nehezítik azok a viselkedések, amiket a „nehezen kezelhető” gyermek típusával azonosítunk. Hiperaktivitás, figyelemzavar, tanulási nehézségek – ezek mind-mind a megfelelő tanácsadások és egyéni kezelések mentén hatékonyan változtathatók.
Az olyan problémák, mint a dadogás, vagy a vizelet- és széklettartási nehézségek már elmélyültebb és hosszabb pszichológiai intervenciót igényelnek, de szakembereink itt is hathatós segítséget tudnak nyújtani.

A tanácsadások mindenképp a szülő segítségével történő feltárással kezdődnek, majd a gyermekkel egyéni foglalkozásokon keresztül érnek el eredményt.