A megoldás orientált módszerről:

A világon minden belülről növekszik kifelé. Ugyanígy éljük meg a változást is. Minden a rendelkezésünkre áll, csak az energiákhoz való hozzáférésünk lehet akadályozva.
A megoldás orientált coaching az egyensúlyt úgy teremti meg, hogy nem az akadályokkal foglalkozik, hanem a jövővel és a kész megoldásokkal. Olyan ez, mint a számítógépes szoftver, amely mindent felülír. Teljesen mindegy, hogy a régi szoftver egyes soraiban milyen hibák vannak, ha az új szoftver azonnal eléri a legbensőbb erőforrásunkat.
Régi szokásaink, rutinjaink, traumáink hatalma azonnal szertefoszlik, ha megérint bennünket az a hatalmas erő, ami mindig is rendelkezésünkre állt.
A coaching az én szemléletemben nem egy hosszú folyamat. Lehet, hogy egy ülés is elég ahhoz, hogy a változás útjára lépj és onnantól magas irányítsd lépteidet az úton.
Ami a legfontosabb: a coaching során és azt követően másképp kell tekintened magadra. Túl kell lépni határaidon. Hogy ezt könnyűvé tegyük, a mérés módszerét hívjuk segítségül. Skálákkal, minőségi állandókkal dolgozunk, amelyek segítenek megérteni a visszatérést az egyensúlyi állapotba.
És nyíltan, bátran kell beszélned az érzéseidről. Nem érzelmekkel – érzésekkel dolgozunk.
Bízom benne, hogy ez a folyamat nem is munkának, hanem örömteli játéknak fog tűnni Neked.
Coachként az alábbi kiképzésben részesültem:
Megoldásorientált coaching 1997 – Szabó Péter, Weiterbildungsforum, Svájc
Elérhetőségem: juhast@wanderlee.com